Mint az újrahasznosított fenyőfadíszeket, ez utóbbi dolgot sem tudtam időben megmutatni.
Nagymamis/Erika receptje alapján volt bátorságom nekiállni a mézeskalács sütésnek. Köszönöm Erika. http://nagymamis.blogspot.com/2011/12/karacsonyi-mezeskalacs-illata.html A bátorságomból még a recept átalakítására is jutott, főleg a porcukorból csaltam el 25 dkg-át. A fiúknak nagyon ízlett, Áron azt mondta: Olyan lekvár nélküli linzert kérek. Persze már megtanulta ennek a finomságnak a nevét. Viszont a cél most az ehetősége volt, legközelebb majd a díszítésre is adok, lemaradt a cukormáz.
Nagymamis/Erika receptje alapján volt bátorságom nekiállni a mézeskalács sütésnek. Köszönöm Erika. http://nagymamis.blogspot.com/2011/12/karacsonyi-mezeskalacs-illata.html A bátorságomból még a recept átalakítására is jutott, főleg a porcukorból csaltam el 25 dkg-át. A fiúknak nagyon ízlett, Áron azt mondta: Olyan lekvár nélküli linzert kérek. Persze már megtanulta ennek a finomságnak a nevét. Viszont a cél most az ehetősége volt, legközelebb majd a díszítésre is adok, lemaradt a cukormáz.
Hozzávalók:
90 dkg liszt
25 dkg porcukor
30 dkg méz
6 db egész tojás
2 kisk. szódabikarbona
2 kisk. őrölt fahéj
2 kisk. koriander
1 kisk. őrölt ánizs
2 kisk. őrölt szegfűszeg
2 kisk. őrölt gyömbér
1 db citrom reszelt héja
Ahhoz, hogy elég finom legyen a liszt és a porcukor beletettem a turmixgép kelyhébe és jó alaposan átkevertem, majd hozzáadtam a fűszereket is, és ismét jól átforgattam. A tojást a mézzel habosra keverem, majd apránként belekeverem a többi alapanyagot. Egy napig jó ha áll a hűtőben. 3 mm vékonyra sodrom, és különböző formákkal kiszúrom. A tetejét tojásfehérjével megkenem, ettől szép fényes lesz a tészta. Egyet elfelejtettem megkenni a fehérjével és nagyon látványos volt a különbség. Liszttel megszórom a sütőpapírt bélelt és közepes hőfokon (150 C) 15 percig sütöm. Cukormáz: 1 tojás fehérje, 20 dkg hétszer átszitált porcukor. Jól kikeverem, majd díszítem. Nekem nem sikerült elrontani, csak ajánlani tudom, hogy próbáljátok ki valamelyik receptet egyszerűen isteni. már csak a maradékot sikerült fotózni karácsony után, de még mindig finom, puha.