2009. szeptember 22., kedd

Kukucska üvegmatrica-Kyoro chan window colour



Hozzávalók a következő színű üvegmatrica festékek:
fekete kontúr
piros a fejéhez
citromsárga a gallérjához
narancssárga a csőréhez
barna a testéhez
fehér a szemfehérjéhez
fekete vagy kontúrfestékből elkészítjük a szemét
átlátszó a karmok és a lábak közé
genotherma
sablon
Elkészítése:
1. A genothermába belecsúsztatjuk a kész rajzot. Fekete kontúrfestékkel egyeneletesen megrajzoljuk a körvonalakat. Ha kész hagyjuk száradni egy éjszakát.
2. Következik a színes festékek használata. Belülről haladjunk kifelé, először a szembogarat, majd a szemfehérjét színezzük ki, végül a fejét és a sárga gallérját. A csőrrel folytassuk, majd a testével fejezzük be. Ha így dolgozunk, és vigyázunk kisebb esélyünk lesz elmaszatolni a festéket.
3.Végül a lábak és a karmok közé nyomjunk átlátszó festéket, ezzel megvédjük őket a szakadástól.
4. Újabb 24 óra elteltével ismételjük meg a az egész színezési műveletet, a lábakhoz is tegyünk még egy réteg színtelen festéket. (Színtelen csak a karmok közé tettem, mert körbevágtam a genothermával együtt. Ez  a legtartósabb módja az üvegmatrica megőrzésének).
A duplán felvitt üvegmatrica festék előnye, hogy tartósabb lesz a minta. A húsos festék látványa emlékeztet minket az ólomüveg ablak mintáira.
Vigyázat: a duplán felvitt festék könnyen berepedhet száradás közben, ezért olyan helyre tegyük, ahonnan biztosan nem kell átköltöztetni máshová.
Ötletek: ha kislányoknak készítjük a Kukucskát tehetünk masnit a fejére (van egy olyan meserész, amikor a Kukucskát kislánynak öltöztetik) és szórjunk bele csillogó gyöngyöket, vagy csillámport (keveset mert ettől is berepedhet), de készülhet csillogó üvegmatricából is a masnija. Szintén genothermával együtt vágjuk ki, a tetején kampót hagyva és fűzzünk bele valamilyen díszes zsineget.
Elkészítését variálja mindenki kedve szerint.