2009. szeptember 20., vasárnap

Zöldséges mix tésztával-Pasta with mixed vegetables


Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta
300 ml főzőtejszín
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldborsó
20 dkg morzsolt csemege kukorica
20 dkg brokkoli
20 dkg cukkini, vagy bármilyen más zöldség amit szeretnénk
1 fej vöröshagyma
1 liter tyúkhúsleves vagy 1 tyúkhúsleves kocka
3-4 dkg liszt
reszelt sajt
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát olajon megpároljuk a kockára vágott sárgarépával. Ha elkészült, felöntjük a tyúkhúsleves levével, és vízzel, majd beletesszük a többi zöldséget is. Ha szükséges még sózzuk. Fedő alatt a zöldségek puhulásáig pároljuk. Ha a zöldségek puhák, felöntjük a tejszínnel, és tovább főzzük. Petrezselyemmel fűszerezzük. Végül behabarjuk a liszttel és készre főzzük.
Előnye: kedvünkre variálhatjuk a zöldségeket benne.
Húsos változat: tehetünk bele kolbászt és virslit, vagy darálthúst.
A mártás készíthetjük: sűrített paradicsommal is, ebben az esetben tegyünk egy pici cukrot a szószba. Éppen csak annyit, hogy ne legyen savanyú.
A sűrített paradicsomot helyettesítheti üveges lecsó is.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk (Pannónia sajttal a legfinomabb)