2013. január 10., csütörtök

Retro érzés Impulse dezodor



Ez itt és most a reklám helye. Az Eurós boltokban ismét lehet kapni Impulse spray-ket. A régi ismert sprays tubusok láttán akaratlanul is feltolulnak az emlékek, az akkori barátokkal eltöltött élmények és érzések. Eszembe jutnak azok a családtagok, barátok és osztálytársak (volt aki 18 évesen meghalt), akik már nincsenek velünk. 

Önkéntelenül is elmosolyodtam a polcon sorakozó látványtól, leemeltem az egyik kedvencem a piros színű (Magic Moschus-t) és meglepődtem, az első pillanatban nem tetszett az illata. Édesebb illatra emlékeztem.

Másik kedvencem a lila színű lepkés valami isteni illata volt (Nicole talán), finom friss és édes. Erről a kedvenc fehér színű selyem blúzom jut eszembe, amiben elmentünk a barátnőkkel és a barátokkal egy jót beszélgetni. Kinga barátnőmmel olyan röhögőgörcsöket kaptunk, hogy képtelenek voltunk kiegyenesedni, mindeközben fokozni
akartuk a hangulatot és tovább mesélni a nevetség tárgyát, persze beszélni képtelenek voltunk a szavak fele hörgésekbe és röfögésekbe és nyihaházásokhoz volt hasonlítható, viszont a nevetésünkkel soha nem maradtunk egyedül, a többiek velünk nevettek, a végén folyt a könnyünk és fájt a hasizmunk a nevetés közbeni rángásoktól. Ezeket a nevetési rohamokat gyakran emlegetjük mai is a barátnőmmel és energiát a merítünk belőle ha találkozunk, de természetesen komolyan soha nem vagyunk képesek erről beszélni.

Ó azok a gondtalan és jóízű nevetőgörcsök, bármikor és bárhol előtörtek rajtunk. Az iskolában az egyik kedvenc tanárnőm igen elnéző volt velünk, udvariasan abbahagyta órán a tanítást és azt mondta megvárjuk amíg az Aranka és az Edina képes lesz ismét idefigyelni (ebben semmi rosszindulat nem volt). Rólunk tisztelettudó gyerekek révén gyorsan lefagyott a mosoly és aktív résztvevői lettünk az órának.

Nemrégiben láttam két fiatal lányt sétálva önfeledten úgy nevetni, mint mi egykoron tettük a barátnőimmel. Jó volt szembe menni velük és rájuk nézni.

A harmadik kedvencem a világoskék (Inkognito) dezodor, ennek a következő a története: Nekem soha nem sikerült vállnál hosszabb hajat növesztenem mert nem tudtam kifésülni. A Kinga barátnőmnek viszont fenékig érő szőkés haja volt. Nekiálltunk stoppolni (ha ezt a szüleink tudták volna) nem vettek fel minket. Azaz ötletem támadt mivel egyforma hajszínünk volt, bújjon mögém a barátnőm és az ő haját húzzuk előre a fejemre, mivel egyforma hosszú szoknyában és blúzban voltunk tényleg csak a fejünkön kellett igazítani. 1 perc múlva megállt egy huszonéves fiú és meglepődött, amikor ketten indultunk az autó felé. A bemutatkozás után rögtön meg volt a beszédtéma mert nem értette miért adtuk ki magunkat egy személynek. Végül megdicsért milyen jól sikerült a mutatvány.

Az ízlésem felettébb különös volt: olyan bő ruhákban jártam, hogy 2-3 embernek kijött volna belőle ruha az 50-53 kg-ra. Egyszer meg kellett mutatnom tényleg van alakom csak eltűnik a redők alatt, 1 kg fonalból kötöttem pulóvert magamnak.

Sokáig írhatnám még a gyerekes csínytevéseinket, most már tudom milyen nehéz lehetett velem a szüleimnek, de így is hosszú lett megint a cikk. Lényeg a lényeg.

A szép emlékek és a régi énemre való emlékezés hatására úgy döntöttem, ha tetszik az illata, ha nem tetszik,  veszek magamnak Impulse-t, afféle időgépnek használva visszarepít  az időben, olyan élmények átélésére, olyan emberekkel, olyan időben és helyen, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek az ember életében. 

11 megjegyzés:

  1. Nekem is a szakközepes évek jutnak eszembe. A tornaterem öltözőjében, amikor 25-en fújtuk magunkra a különböző Impulse illatokat...nameg a Limarát! :) Az Impulseból én is a bordót szerettem, meg a négernőset. A Limarából pedig a zöldet!
    Lehet, hogy én is veszek majd ilyen spréket magamnak, ha járok ilyen boltban :D
    Gyerekkori barátnőmmel én is sokat nevettem, ma is ha végigmegyünk a sétálóutcán vihogunk mint valami kislányok... az emberek meg csak néznek, hogy ki ez a két idétlen ? :D

    VálaszTörlés
  2. Nem gondoltam volna, hogy ezeket még lehet kapni!Amikor még Magyarországon nem volt, Ausztriából hoztunk. Nagy kincsnek számított, nagyon menő volt.Lehet hogy én is veszek újra egyet....csak az emlékek miatt...

    VálaszTörlés
  3. hú de jóó!!!
    nekem is kell!életem első illatai... elős nagylányos holmim A SPRAY! :-))))

    VálaszTörlés
  4. Látom bennetek is a jó élmények törnek elő és a nosztalgia. Mi nem parfümmel kezdtük a "nagylányosdit" hanem ezekkel a spraykkel. Amikor már itthon is kapható volt, a külföldről hozottnak intenzívebb illata volt, de mai napig így vagyok a samponokkal és hajbalzsamokkal is, itthon csak a halvány utánzatát vásárolhatjuk meg. Heni nem is emlékeztem már a Limara-ra, pedig nyáron imádtam használni olyan egzotikusnak és misztikusnak hatott nekem. Most a lila Fa sprayt, izzadásgátlót és tusfürdőt használom, spanyolul rá van írva "anti manchas blancas" azaz nem hagy foltot a ruhán, olyan jó kiejteni ezeket a szavakat. Fa-ból volt zöld színű aminek friss erdő illata volt, sajnos egyszer kaptam valakitől egy fél flakonra valót. Írjátok meg légyszíves Ti milyet vesztek vagy vettetek.

    VálaszTörlés
  5. Valóban, nagyon "oda" voltunk érte:) sőt nekem még a Fa szappan és dezodor volt a nagy szám:)

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon kedves bejegyzés! :) Én már nem tudom megmondani melyik volt a kedvencem, de én is használtam, szerettem! Azok a régi szép idők.... ;)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Igen szuper illatok:-) nekem a kedvencem az icq volt (kék színű),nem tudna valaki segíteni,hol lehet ilyen impulse dezodort kapni?Nagyon köszönöm a segítségeteket.Szép napot mindenkinek:Lí

    VálaszTörlés
  8. Lila Nicole dezodor.De szerettem! Kár ,hogy már nem lehet kapni.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudja valaki, hogy az ezüst (szürke) színűnek mi a neve?

    VálaszTörlés
  10. Én az ezüst szürkéből csak a Yet-t ismerem/azt hiszem y-nal kezdődött/! Az valami fantasztikus illat volt,kár,hogy csak a srácoknak...!Egyébként az atlantic szappan mond Nektek valamit?! Fantasztikus illata volt! No,meg a régi nagy flakonos Rexona spray! Fenséges! A dobozt mostanság dobtuk ki közel 40 éve után és még mindig volt illata! Próbáld meg ezt ma valamelyik dezodorral! Reggel befújod magad,délutánra már szinte semmi...!Impulse Incognito vitte nálam a prímet!

    VálaszTörlés