2013. január 16., szerda

Téli meleg saláta


Ezt a vörös káposzta salátát ütöttem össze konyhai maradékokból. Káposzta imádok, mint én biztos kedvelni fogják. Még gőzölgött bepárosodott a fényképező optikája.
Hozzávalók:
2 fej lila hagyma
30-40 dkg vörös káposzta
3-4 szál sárgarépa
4 db krumpli (apró kockákra vágva)
fél fej kínai kel (elhagyható)
10-15 dkg apró darabokra tört dióbél (ízlés szerint)
só és őrölt kömény ízlés szerint
A lila hagymát olíva olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a laskára vágott káposztát és a kockára vágott sárgarépát, és a krumplit. Kis vizet öntünk alá 10 percig erősebb lángon, utána lassú tűzön pároljuk. Ha elfő a víz igény szerint pótoljuk, de egyszerre csak keveset adjunk hozzá. Közben sóval és őrölt köménnyel fűszerezzük.Ha félkész a káposzta adjuk hozzá a kínai kelt is. A legvégén tegyük bele az apróra darabolt dióbelet. Melegen vagy hidegen is fogyasztható. Pikáns társítás az időnként dió ízével keveredő káposzta.

This red cabbage salad is made from rest of the kitchen materials. If you like cabbage you will like it too. When I was taking the picture it was steaming the optic was humid.
Ingredients:
2 pieces of purple onion
30-40 dkg red cabbage (a little head of cabbage)
3-4 pieces of carrot
4 pieces of potatoe (chopped into little pieces)
10-15 dkg walnut (breaking into tiny pieces)
Half head of Chinese savoy cabbage (you can leave it away)
salt, ground cumin seed
We chop the ingredients into little pieces, cut the cabbage into ribbon pieces. We stew the onion on olive oil and add the cabbage it. We pour little water under it and steam it on low oven. If the water boils away replace it but not too much. Season it with salt and ground cumin. When the cabbage is semi-finished add the Chinese savoy cabbage to it. Add the walnut at the and of the cooking. You can have it coldly or warmly. The walnut with cabbage is quite an interesting mixing.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése