Ez a nyuszi megint óriásira sikerült. Így a tésztájából érdemes 2 nyuszit is készíteni, mert hamarabb átsül. Hagyomány lett itthon ebből a kalácsból is, enélkül nincs húsvét. Főleg sonka és főtt tojás mellé fogyasztjuk reggelire. Ajándékba is viszünk a rokonoknak.
Egyszerű az elkészítése annak ellenére, hogy kelttészta.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
-1 db tojássárga
- 5 dkg margarin
- 2,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
egész mandula a szemeknek, és csipet só, csoki tortadara a nyuszi bajuszhoz
Az elkészítés menete:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
-1 db tojássárga
- 5 dkg margarin
- 2,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
egész mandula a szemeknek, és csipet só, csoki tortadara a nyuszi bajuszhoz
Az elkészítés menete:
A lisztet, cukrot, tojást és a sót keverőtálba tesszük. A megmelegített tejben felovasztjuk a vajat, majd az élesztőt. A folyadékot a keverőtálba öntjük, robotgéppel simára keverjük, ezután letakarva meleg helyen kelesztjük 30 percig. Átgyúrjuk a tésztát, a feléből megformázzuk a nyuszi testét és a 2 mellső lábát. A maradékot 3 egyforma részre osztás után kialakítjuk a fejet, füleket és a hátsó lábakat. Ezután újabb 15 percig kelesztjük. Kialakítjuk a nyúl szemeket mandulából és a pofiját, a tortadarából. A szemek készülhetnek mazsolából is. A tetejét megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütjük.
Ha készen van díszítésnek kössünk masnit a nyakába. (Ha már kihűlt a tészta, vigyázzunk el ne törjön).
De jól néz ki! Igazi húsvéti kalács:))
VálaszTörlésKöszönöm, Manka.
VálaszTörlés