Közeleg a Húsvét, ami a szárnyasok kacsák, libák, tyúkok és a nyulak ideje. Nálunk még mindig a nyuszik népszerűsége áll fenn. Az egyik nyuszi torta változat ez a barna nyuszi (megmutatom, majd a másikat is, ha odái jutok, hogy elkészítsem).
Egy sima kerek piskóta mindkét oldalából levágunk úgy, (óvatosan és könnyedén) hogy egy harang formát kapjunk. A 2 levágott oldalsó rész lesz a fül, amiket felfelé illesztünk a harang alakú fejhez. De előtte vágjuk félbe a piskótát. Töltsük meg tetszőleges töltelékkel a tortát, majd illesszük össze és ezután bármilyen csokikrémmel, pudinggal vagy tortabevonóval vonjuk be. Megszórhatjuk a torta tetejét színes szórócukorral, csokireszelékkel, vagy tortadarával. A csokidara mellé szórtam rá színes szórócukrot is. A végén alakítsuk ki a nyúlpofit mazsolával, franciadrazsával és mandula szeletekkel (ebből készült a bajusz) ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése