2012. február 27., hétfő

Tökfasírt és egyebek


Folyamatosan alkotok, igaz a befejezések váratnak magukra, legtöbbször az anyagok vagy ötlet híján. Néha nehéz eldöntenem mit melyik színnel lenne célszerű befejezni. Készülnek munkáim a varrócsoportunk Tavaszi Fesztiváljára is, amiket ott fogok megmutatni először, így nem célszerű előre lelőni a poént. Szeretettel meghívlak titeket a varrócsoportunk 2012. március 31-én tartandó fesztiváljára a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolába. A program végén a feltöltődés garantált.


Imádom a zöldségeket, szerencsére a gyerekeimmel is sikerült megszerettetnem, a hús mellé mindig tálalok párolt vagy egyéb módon elkészített zöldségeket. 
A tökfasírt ötlete abból az elképzelésemből származik, hogy gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthető fasírt (ehhez kell megfelelő állagúra gyúrni a kiválasztott zöldséget). A tök elég vizes és lágy főleg, ha fagyasztottból készítjük. 
A fasírt hozzávalói: 
1 kg fagyasztott tök 
50 dkg burgonya 
10 dkg zsemlemorzsa 
2 db tojás 
só és fehér bors 
A tökről felengedés után leszűrjük a vizet. A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A boltban kapható fagyasztott tökben már van kapor, így elegendő sózni és borsozni, persze adhatunk hozzá még egyéb zöld fűszereket is (petrezselyem, majoránna). Végül belekeverjük a többi alapanyagot is. Első próbálkozáskor vékonyra formáztam a fasírtot, hogy jól átsüljön, de utólag elmondhatom nem baj ha kicsit vastagabb. Tálalható főfogásként sült krumpli vagy rizi-bizi körettel. A gyerekeim uzsonnára ették tejföllel. Először nem árultam el nekik miből készült. 


Ezt a piros kis nemez táskát nem hagyhattam a boltban. Az egyszerűsége a nyerő, talán egy virágocska hiányzik a zippzárjáról. 












Ezt a tavaszi díszt az óvodába készítettem, mályva színű és ezüst göböli csomók díszítik a virágszirmok mindkét oldalát és madarak szárnyát. Felül is van egy madár. 



Készültek rózsák is tombolába, ebből a többit (ciklámen) még nem fotóztam le. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése