2012. március 3., szombat

Káposztafasírt

Folytatom a zöldséges fasírt kísérletezés sorozatom. Tegnap káposztafasírt készült hasonló módon a tökfasírthoz, a különbség mindössze annyi, hogy 25 dkg reszelt krumpli bőven elég bele.1 kg fejes káposztát a reszelő legnagyobb lyukán lereszelünk, sózzuk és félretesszük (hogy a káposzta kiengedje a levét, majd kinyomkodjuk). 
Ha nem sózzuk be sütés előtt, akkor több zsemlemorzsát tegyünk bele. A végén 2 db tojással és fehérborssal összekeverjük. Utólag tudom 1-2 evőkanál 20 %-os tejföl finomabbá tette volna. Vékony fasírtokat formázzunk bele, így jól megpuhul a káposzta a fasírt belsejében is. Ákosnak ez a kísérletezem kevésbé ízlett, viszont Roncsi élvezettel falta. 
Jön a kép is hozzá hamarosan. 

1 megjegyzés:

  1. Finom lehetett a fasírt......nálunk a nagymamám készített hasonlót annak idején....igaz gyerekként nem lelkesedtem annyira érte, de most már tudom hogy nagyon finom. Szép hétvégét kívánok Nektek!

    VálaszTörlés