2011. március 24., csütörtök

Rakott tészta

A másik elfeledett gyerekkori kedvenc ételem a rakott tészta, sokféle módon elkészíthető az ízlésünkön és fantáziánkon múlik. A következő nyenye-nyunyát készítettem.
Hozzávalók:
50 dkg főtt Gyermelyi szarvacska
4 pár virsli
20 dkg vöröshagymával párolt gomba borsikával fűszerezve
1 hosszabb szál lángolt kolbász
Besamel mártás
15 dkg reszelt sajt
A tészta egyik felét olajozott tepsibe tesszük erre karikázzuk a virsliket és a kolbász egyik felét valamint a gomba felét. Ráöntjük a besamel mártás egyik felét. Ezután a maradék tészta jön a többi hozzávalókkal. A végén leöntjük besamellel.
Én a besamel mártásba keverem bele a 450 g tejfölt, és így teszem az ételre.
Előmelegített 200 C fokos sütőben 15 percig sütjük, félidőben rászórjuk a sajtot.
Tehetünk a besamelbe tejszínt is tejföl helyett + tyúkhúsleveskockát, és a kolbászt helyettesíthetjük kockára vágott sonkával, főleg húsvét után.
De egyszerűen elkészíthetjük csak darált hússal töltve is.
További ötlet: a darálthúst párolhatjuk fagyasztott zöldségekkel (télen) együtt, így gazdagon töltött tésztánk lesz.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Máris megéheztem! Csuda finom lehet!
    Megkaptam az e-mailt, köszönöm szépen! Húsvétra el is készítem, majd mutatom!
    Hoztam neked egy jó szót:
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, a gyerekeknek is nagyon ízlett ennél jobb kritikát aligha találok.
    Blogolvasóm révén mindig kapok tőled pár kedves szót,így nem lehet viszonzás nélük hagyni ezt a szép gesztust. Szívesen részt veszek a játékban.

    VálaszTörlés