2012. június 22., péntek

Házi készítésű gumicukor

Áttetsző fényes
Ma végre elkészült, régóta szerepelt a terveimben. 
Hozzávalók:
Dobozos szűrt gyümölcslé 100 %-os, vagy igazi gyümölcslé. 
0,5 liter gyümölcsléhez 25 g zselatin vagy agar-agar
A gyümölcslét felmelegítjük és ehhez adjuk a zselatint utána felmelegítjük (nem forraljuk). A végén, mint a húslevest leszűrjük. Almaléből készült.
Beletesszük egy tepsibe, hogy szépen szétterüljön és 3 órát hagyjuk dermedni a hűtőben. 
A végén kis süti kiszúrókkal formázzuk. Ha nem szeretnénk sokat vacakolni és anyag veszteséget sem, akkor egyszerűen csak felkockázzuk. 
Lágyabb lesz a bolti gumicukornál inkább zselére emlékeztető. Viszont könnyű és egészséges. A fiúk boldogan ették. 
Vannak akik tesznek bele mézet is. 

2 megjegyzés: