Áttetsző fényes |
Hozzávalók:
Dobozos szűrt gyümölcslé 100 %-os, vagy igazi gyümölcslé.
0,5 liter gyümölcsléhez 25 g zselatin vagy agar-agar
A gyümölcslét felmelegítjük és ehhez adjuk a zselatint utána felmelegítjük (nem forraljuk). A végén, mint a húslevest leszűrjük. Almaléből készült.
Beletesszük egy tepsibe, hogy szépen szétterüljön és 3 órát hagyjuk dermedni a hűtőben.
A végén kis süti kiszúrókkal formázzuk. Ha nem szeretnénk sokat vacakolni és anyag veszteséget sem, akkor egyszerűen csak felkockázzuk.
Lágyabb lesz a bolti gumicukornál inkább zselére emlékeztető. Viszont könnyű és egészséges. A fiúk boldogan ették.
Vannak akik tesznek bele mézet is.
Mutatós!
VálaszTörlésSzeretem a hasonló édességeket:
Hmmm, szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlés