2010. február 28., vasárnap

Fasírt gombaszósszal



Nem mindig szeretek savanyúságot enni a húsokhoz, ilyenkor jöhet valamilyen szósz, amit nagyon szeretek. Számomra a szószok alapja a tejszín, vagy a paradicsompüré.
Gombaszósz elkészítése:
1 nagy fej vöröshagymát felkockázva olajon megdinsztelünk. 25-30 dkg gombát apróra felkockázunk és a hagymához adjuk, majd sózzuk. Fedő alatt puhára pároljuk. Ízesítjük 1 kiskanál kakukkfűvel és 0,5 kiskanál borsikával, (de az utóbbit elhagyhatjuk), ez a két fűszer remekül előhozza a gomba jellegzetes ízét. Ráöntjük a 2,5 dl tejszínt, ha kevésnek tűnik a tejszín, a gombához képest, adjunk hozzá egy kis tejet. Felforraljuk, és sűrítjük 1 evőkanál liszttel.
A fasírt sertés lapockából készült, mivel ízletes és puha hús.
Jó étvágyat kívánok!

Ui: A játékomban jelentkezési és megfejtési sorrendben a következő emberek vesznek részt: Kalex, Bemka, Zsenília, Petit Ange, Eta, Zsóka és Xlliann. Jövő hét szombaton eldől ki nyeri meg a saját készítésű ajándékomat. Ezt csak azért írtam le, ha valaki csatlakozni szeretne még bőven van ideje.

2 megjegyzés: