2009. október 10., szombat

Kelbimbó-Broussels sprouts




Rakott kelbimbó besamel mártással. Nem szerettem volna levest főzni a kelbimbóból, így lassú tűzön, hogy ne essen szét, sós vízben megfőztem. Olajos sütőtálba tettem, majd 20 dkg apró kocára vágott szalonnával megszórtam. A végén leöntöttem tejfölös besamel mártással. A sütőben 200 fokon 20 percig sütöttem, mielőtt elkészült volna megszórtam reszelt sajttal, vacsorára is finom.

Stuffed Brussels sprouts with Beshamel sauce. I boiled the Brussels sprouts slowly in salty water. I made the Besdhamel sauce: melt 4 dkg butter but don't burn it otherwise it will be bitter. Put 1 hunched spoonful flour into it, after some salt and white pepper. At the end put 4 dl hot milk and stir until it is ready. When it is ready you can mix the sauce with 2-3 dl sour cream. Put the the vegetable into an oily oven after, put (20 dkg bacon) cut on cubes. Pour the sauce on it. Bake it 20 minutes 200  spontoon in oven. Sprinkle it with grated cheese.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése